19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Beytüşşebap'ta kar yağışı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken ilçeye bağlı 10 köy ile 15 mezra yolu ulaşıma kapandı.

İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı bildirildi. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kar yağışı ile birlikte toprak evlerinin damlarını temizlemeye çalışırken, Ali Çavuş ve Halil Ataman mahalleleri yokuşundan çıkmak zorunda olan araçlar ise zincir taktı.

Beytüşşebap Kaymakamlığı İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışı nedeniyle kapanan 10 köy ile 15 mezra yolunu ulaşıma açmak için çalışma sürdürdüklerini belirttiler.
Çocuklar ise her zamanki gibi karda oynayarak beyaz örtünün tadını çıkarmaya çalıştılar. Ellerine geçirdikleri kızak ve naylon poşetlerle Birosa Mahallesi'ne akın eden çocuklar, buzla kaplı yolda kaymanın sevincini yaşadılar.

Buzla kaplı yolları zincirsiz olarak aşmaya çalışan bazı sürücüler ise zor anlar yaşadı. Araçları yol kenarına kayan bazı sürücülere vatandaşlar yardım etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 12:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?