28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Beytüşşebap'ta saz kursu

Beytüşşebap İlçe Belediyesi tarafından 60 kişiye ücretsiz saz kursu veriliyor.

Beytüşşebap'ta Belediye Meclisi kararı ve Demokratik Toplum Parti'li (DTP) Belediye Başkanı Faik Dursun'un onayıyla belediye bünyesinde her gün saz kursu veriliyor.

İlçede bulunan gençlerin saz kursu açılması talebi üzerine Belediye Başkanı Faik Dursun'un girişimiyle Belediye Meclisi'nde, belediye bünyesinde saz kursu açılması kararlaştırıldı. İki ayrı sınıf ve 60 öğrenciden oluşan saz kursunda iki öğretmen ders veriyor. Belediye Başkanı Dursun da moral vermek amacıyla öğrencileri dinliyor. Durumdan oldukça memnun olduklarını belirten öğrenciler, "İlçede sosyal etkinliklerin olmamasından dolayı kahve köşelerinde kalacağımıza Belediyemize başvurduk. Belediye Başkanımız da bizim bu talebimizi yerine getirip bize bir saz kursu açtı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Başkan Dursun ise, "Beytüşşebap Belediyesi kurulduğu günden beri ilk defa böyle bir etkinlik yapıldı. En son Belediye Meclis'imizden Ocak ayında aldığımız kararla gençlerimize saz kursu açmayı hedefledik ve 3 aylık bir süre içerisinde iki sınıflı saz kursu açtık. Öğrencilerimiz de kendilerini geliştirmeye başladı. Önümüzdeki günlerde halkımıza müzik dinletisi verme aşamasına gelecekler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baran IP: 78.161.81.xxx Tarih : 25.04.2008 19:23:44

sayın başkanım sizde çok güzel saz çalardınız ama şimdi kendini beytüşşebap taki halkın hizmetine vermişsiniz çalışmalarınızda başarılar dilerim eski öğrenciniz sevgiler başkanım(öğretmenim)