19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Beytüşşebap'tan rekor başarı

BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMI KARATAŞOĞLU EĞİTİMDE BAŞARISINI GÖSTERDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu dersane projesi programı çerçevesinde LYS'ye giren 56 öğrencinin bir üniversite programına yerleştiğini bildirdi. Bir önceki sene üniversiteye yerleşenlerin sayısı 9 idi.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) finanse ettiği, Şırnak Valiliği'nin koordinasyonunda Beytüşşebap Kaymakamlığı'nın uyguladığı dersane projesi programı çerçevesinde LYS'ye giren 120 öğrencinin 56'sı bir üniversite programına yerleşti. Bir önceki sene yerleşenlerin sayısı 9 idi.

ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre 7 kişi 5 yıllık lisans programına, 22 kişi 4 yıllık lisans programına, 27 kişi 2 yıllık ön lisans programına yerleşti. Bu seneki yerleştirme sonuçlarına göre yerleşen öğrencilerin 37'si kız öğrenci, 19'u erkek öğrenci olurken yerleşen öğrencilerin 30'u ilçe köylerinden 27'si ise ilçe merkezinden olduğu belirtildi.

Bu sonuçların Beytüşşebap tarihinde bir rekor olduğunu belirten Kaymakam Karataşoğlu, "Bu başarıdan sonra ilçemizdeki öğrenci ve velilerinin yoğun ilgisinden sonra Eylül ayının 2. haftasından sonra bir seviye belirleme sınavı yapılacak ve önümüzdeki eğitim yılında dershane programı tekrar uygulanacaktır. Yüzde 50'ye yakın olan başarının önümüzdeki yıl için yüzde 80 ve üzerine çıkarılması hedeflenmektedir. Dershane projesi YGS sonuçlarında da yüzde 80'e yakın bir başarı sağlanmıştı" dedi

BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMI KARATAŞOĞLU EĞİTİMDE BAŞARISINI GÖSTERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 14:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?