19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Bilişimde Genç Hareket

Şırnak'ta "Bilişimde Genç Hareket" projesi kapsamında eğitmen eğitimi alan Şırnak Gençlik ve Kültür Evi üyelerinden İsmail Erk ve Hamza Çiftçi, eğitmen olmaya hak kazandılar.

"Bilişimde Genç Hareket" projesi Habitat için Gençlik Derneği, UNDP, Cisco ve İTÜ işbirliğinde geliştirildi. Türkiye'nin farklı şehirlerinden yüzlerce genci bilgi temelli toplumun ve ekonominin bir parçası haline getirebilmek için yürütülen 'Bilişimde Genç Hareket' projesi kapsamında Mardin Habitat Bilişim Akademisi'nde 16 yeni eğitmen adayının katılımıyla mastır eğitmeni Yasin Sümer tarafından Bilişim Teknolojileri Temelleri (BTT) eğitmen eğitimi gerçekleştirildi. Şırnak Gençlik ve Kültür Evi'nden eğitmen eğitimi alan İsmail Erk ve Hamza Çiftçi, eğitmen olmaya hak kazandılar.

Şırnak Gençlik ve Kültür Evi'nde eğitimlere başlayan Hamza Çiftçi, "Şırnak'tan ilk defa Cisco eğitimi alıp eğitmen olanlardanız. Şırnak'ta bilişim ve ağ teknolojileri konularında eğitim vereceğiz. Gönüllü olarak eğitmenlik yapacağız. Bu eğitimi alıp başka gençlere aktaracağım için çok mutluyum. Bu proje sayesinde gençler birbirlerine bilişimde yardımcı olmaktadırlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 23:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?