28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Borcunu ödemeyene elektrik yok

Silopi Dedaş Müdürü Servet Kadak, yaptığı açıklamada Elektrik borcu olupta borcunu ödemeyen abonelerin elektriklerini kesileceğini açıkladı.

Servet Kadak bu konu ile ilgili genel merkez tarafından yapılan açıklamada hiçbir kişi veya kurum ayrımı yapılmaksızın elektriklerin kesileceğini belirti.

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), borcunu ödememekte ısrar eden abonelerin elektriği kesecek. Operasyon, yıllardır elektrik borcunu ödemeyen belediyeler, KİT’ler ve diğer devlet dairelerinden başlayacak. Borçlu durumdaki tüm abonelere ve kurumlara 36 ay taksitle ödeme imkanı sunulacak. Buna rağmen ödemeye yanaşmayanların elektriği kesilecek, aynı zamanda icra takibi de başlatılacak. TEDAŞ’ın 30 Haziran 2008 tarihi itibariyle alacağı 9,2 milyar YTL’ye ulaştı. Kurum, aboneye verilen elektriği EÜAŞ, TETAŞ ve serbest üreticilerden satın alıyor. Aboneden parasını tahsil edemeyen TEDAŞ, aldığı elektriğin parasını da ödeyemiyor. Bu sebeple kurumun borcu 12,8 milyar yeni lirayı buldu. Dün bir basın toplantısı düzenleyen TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklim, tüm abonelerden borçlarını ödemelerini istedi. Faturaları tahsil edemeyince kendilerinin de borçlarını ödeyemez duruma düştüğünü belirten Keklik, “Özellikle belediyeler, bazı resmi kurumlar, tarımsal sulama aboneleri ve kısmen de olsa konut ve sanayi aboneleri ödeme yapmıyor.” dedi. Bu sorunu çözmek için yeni bir karar aldıklarını ifade ederken, “Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde faturalarını ödememekte ısrar eden abonelerin bayramdan sonra elektriği kesilecek. Kamu-özel abone ayrımı gözetmeksizin bu kararı uygulayacağız. Bunun için borçlu abonelere gerekli yazılar gönderildi..” açıklamasını yaptı.

Kadir BARIŞ /SİLOPİ KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?