28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Boykot demokratik bir haktır

BDP MİLLETVEKİLİ KAPLAN'DAN REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Anayasa Değişikliği'ni öngören referandum seçimini İdil ilçesinde değerlendirdi. Kaplan, "Evet veya Hayır oyu kadar boykotta demokratik bir haktır. Bir halkın iradesidir, bu iradeye herkesin saygılı olmasını doğru okumasını diliyorum" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan İdil ilçesinde Kenan Evren hakkında İdil Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusundan sonra adliye bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve geride kalan Anayasa reformu sonucu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Evet, Hayır oyu kadar boykotunda demokratik bir hak olduğunu belirten Hasip Kaplan, Şırnak'ta yüzde 80 boykot oranına rağmen bir tek kişinin bile tehdit edilmediğini söyledi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Şırnak'ta bir haftadan beri referandum çalışması yapıyoruz. Rekor oyla rekor bir düzeyde sandığa gitmeyerek yüzde 80 boykot oranı ile Hakkari'den sonra ikinci derecede en büyük boykot iradesini gösteren halkımızı kutluyorum. Dünden beri sanki Evet ve Hayır var boykot denen bir olay yok. Diyarbakır'da yüzde 70 boykot çıkmamış, Batman'da yüzde 60 boykot çıkmamış, Van'da yüzde 60 boykot çıkmamış, Hakkari'de yüzde 97 Boykot çıkıyor yüzde 5 ile 7 arasında sandığa giden var. Medyada AK Parti yüzde 94 ile Hakkari'de rekor kırdı diye lanse ediliyor. Şimdi rekor boykot oyunda mıdır, kullanılan yüzde 7 oydan yüzde 5'ini alan AK Parti de midir işte bu durumda medyanın bu fotoğrafı doğru koyması gerekir. Burada kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Evet-Hayır oyu kadar boykotta demokratik bir haktır. Bir halkın iradesidir, bu iradeye herkesin saygılı olmasını doğru okumasını diliyorum."

BDP MİLLETVEKİLİ KAPLAN'DAN REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 16:33:05
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 19:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?