28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Brinci öğrenciden valiye ziyaret

Fen Bilimleri ve Uzay Teknolojileri Proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Cizre Anadolu Lisesi Öğrencileri Bişenk Ürün ve Hacera Kaçar ile bölge birincisi olan Silopi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Mert Minareci Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya kendisini ziyaret eden Türkiye birincilerini ödüllendirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Okyanus Kolejleri BAR-GEN işbirliği ile düzenlenen Fen Bilimleri ve Uzay Teknolojileri proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Cizre Anadolu Lisesi öğrencileri Vali Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret ederek projelerini anlattı.

Ziyaret esnasında Vali Yerlikaya'ya proje ve yapılan yarışma hakkında bilgi veren Cizre Anadolu Lisesi Müdürü M. Hıdır Oktay Kaan, 24-26 Nisan tarihleri
arasında İTÜ'de sunum yapıldığını dile getirerek, bunun dışında farklı iki proje ile Avrupa'da da bu başarıyı elde etmek için büyük çaba harcayacaklarını bildirdi. Vali Yerlikaya, bu başarıların kendilerine gurur verdiğini ve alınan bu başarıdan dolayı başta okul müdürü olmak üzere herkesi tebrik ettiğini söyledi.

Vali Yerlikaya, "Bu tür programlarda ülkemiz genelinde derece almak çok büyük bir başarıdır. Alınan bu başarı bizlere büyük bir heyecan ve sevinç getirmiştir. İnşallah bu başarının devamı önümüzdeki aylarda yapılacak olan SBS ve ÖSS sınavlarında gelecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 13:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?