19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Bu Projeyle Herkes Bilgisayar Öğrenecek

Şırnak Gençlik ve Kültür Evi, “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi kapsamında 1. Aşamada 62 gence temel bilgisayar eğitimi verildi.

YG21 Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun desteklediği projelerden Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği, Microsoft ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında yürütülen "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi hayata geçirildi. Proje, Türkiye Yerel Gündem 21 Programı kapsamında oluşturulan yerel gençlik meclislerinin ve illerdeki özellikle sosyal imkanları kısıtlı gençlerin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda kapasitelerinin geliştirilmesi amacını taşıyor. 

Mart 2006 tarihi itibari ile ikinci aşamasına geçilen projenin 3 yıl uygulamada kalacağı ve 100 bin gencin temel bilgisayar eğitiminden faydalanmasını amaçladığı ifade ediliyor. 

Şırnak Gençlik ve Kültür Evi İl Asistanı Nazlı Altürk, projeye ilişkin olarak, 1. Aşamada 62 gence temel bilgisayar eğitimi verildiğini hatırlatarak 2. aşamanın Mart 2006 tarihi itibariyle başladığını ve 57 gencin eğitim aldığını açıkladı. 

Eğitimlere çoğunlukla bayanları dâhil ettiklerinin altını çizen Altürk; “Çünkü onlar dezavantajlı gençlerdir.” dedi.
Altürk; “Proje ortaklarına, Şırnak Valisi Selahattin Aparı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haziran 2005 – Şubat 2006 tarihleri arasında 1200 gencin temel bilgisayar eğitimini almasına olanak sağlayan bu proje Birleşmiş Milletler tarafından da uygulanan en iyi proje olarak gösterildi. 











































M.Selim Yalçın-Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 12:29:47
Güncelleme :15 Haziran 2006 Perşembe 17:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?