19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Bugünde 3 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, terör örgütü PKK'dan silahsız ve teçhizatsız olarak kaçan 3 teröristin, güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'dan kaçarak Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) teslim olan 3 terör örgütü mensubunun dün saat 15.30 sıralarında Silopi İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Açıklamada, teröristler hakkında gerekli adli işlemlere başlanıldığı kaydedildi.

Önceki Haber

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında faaliyet yürüten 2 terörist, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) peşmergeleri aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Edinilen bilgilere göre, bir süre önce PKK'dan kaçıp IKDP güçlerine teslim olan 2 terörist, kendi istekleri üzerine dün Habur Sınır Kapısı'na getirilerek güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Teslim olan teröristlerin, bölücü örgütün kendilerine yurt dışında çalışma olanağı sağlanacağı vaadiyle kandırdığını söyleyerek, "Örgütün gerçek yüzünü tanıdığımız için kaçtık. Bizim gibi düşünen çok sayıda kişi var ve hepsi kaçma fırsatı arıyor. Güvenlik güçlerince çok sıcak ve samimi karşılandık. Bize her türlü değer verildi ve iyi niyetli davranıldı" diye ifade verdikleri açıklandı. Teslim olan teröristlerle ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 13:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?