19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Büyük miktarda mühimmat yakalandı

Şırnak'ta 10 Şubat'ta bir araziye el bombası atıldığı bildirilerek söz konusu olayla ilgisi oldukları ve eylem hazırlığı içerisinde bulundukları ileri sürülen 7 kişinin yakalandığı ve bu kişilerle birlikte çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Şırnak'ta yapılan çalışmalarda eylem hazırlığında oldukları belirtilen 7 kişi gözaltına alındı. Valilikçe yapılan açıklamada, Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Ziraat Bankası'na ait lojman ile Emniyet Müdürlüğü'ne ait bekar lojmanları arasındaki boşluğa 10 Şubat tarihinde saat 00.40 sıralarında, kimliği meçhul şahıs veya şahıslarca 1 adet savunma tipi, parça ve basınç etkili el bombası atıldığı belirtildi.

Olay ile ilgili olarak bölücü terör örgütü ve örgüte üye şahısların faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar başlatıldığı ifade edilen açıklamada Cizre'de de yasadışı olaylara karıştığı iddia edilen 5 şahsın yakalandığı bildirilerek, şöyle denildi:

"Olaylarla ilişkili oldukları ve ilimizde gerçekleştirilecek yeni eylem hazırlıkları içerisinde bulundukları tespit edilen toplam 7 şahıs gözaltına alınmıştır. Şahısların ikametlerinde, işyerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 2 adet el bombası, 1 adet Kaleşnikof marka silah ile bu silaha ait 2 adet şarjör, 87 adet Bixi mermisi, 218 adet Kaleşnikof mermisi, 1 adet tabanca, aynı tabancaya ait 1 adet şarjör ile 10 adet tabanca mermisi, 1 adet av tüfeği, çok sayıda örgütsel içerikli yazılı doküman, 1 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 3 adet dizüstü bilgisayar ve dijital veri bellekleri elde edilmiştir. 15 Şubat tarihinde adli makamlara sevk edilen şahıslardan 6'sı tutuklanmış, 1'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Ayrıca Cizre ilçemizde meydana gelen yasadışı olaylara karıştığı tespit edilerek yakalanan 5 şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır."
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?