19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Büyükanıt: Öcalan konusu ilgi alanımızda değil

Bölgedeki birlikleri denetlemek amacıyla Şırnak’a gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) terörist başı Öcalan’ın yeniden yargılanmasıyla ilgili 12 Mayıs’ta vereceği karara ilişkin olarak, "İlgi alanımızda değil" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt, dün Van’daki temaslarının ardından sabah saatlerinde Şırnak’a geldi. Askeri helikopterle kente gelen Orgeneral Büyükanıt, Vali Osman Güneş’i makamında ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Terörle mücadelenin devam edeceğini belirten Orgeneral Büyükanıt, "Şırnak bizim için anlamı büyük olan bir il. Bizi üzen tek şey ise Şırnak’ın devamlı olarak terörle anılması. Artık bunların değişmesi lazım, bunları geride bırakmak lazım" diye konuştu.

Basın mensuplarının, AHİM’nin terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili vereceği karara ilişkin sorularını ise Kara Kuvvetleri Komutanı Büyükanıt, "İlgi alanımızda değil. Terörist başıyla ilgili konularda biz tarafız. Taraf olduğumuz için bizim duygu ve düşüncelerimizi tüm Türkiye biliyor. Buna ekleyecek hiçbir şey yok" şeklinde yanıtladı.

Vali Osman Güneş ile bir süre görüşen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt, daha sonra askeri birlikleri denetledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:48:06
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 10:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?