19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Çamurlu su yerine tanker suyu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde belediye tarafından içme suları kesilen köylere Cizre Kaymakamlığı tankerlerle su vermeye başladı.

Küresel ısınmaya bağlı olarak kuraklığın etkisini gösterdiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde su kaynakları kuruyunca binlerce yerleşim biriminde içme suyu problemi yaşanıyor. Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı köylerde belediyenin vermiş olduğu suyun kaçak kullanılması üzerine 7 köyün içme suyu kesilince köylüler çamurlu suyu kullanmak zorunda kaldı. Savcılık kararıyla su vanalarını kapatan belediye yetkililerinin Kaymakamlığı suçlaması üzerine yazılı bir açıklama yapan Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, Cizre Belediyesi'nin konu hakkında basına yansıyan beyanatlarının maksadı aştığını ve bilgi yetersizliğinden ibaret olduğunu belirtti. ''Köylülerin çamurlu suyu içmeleri vicdani ve insani kabul edilemez'' diyen Kaymakam Azcan, şunları söyledi:
"Köydeki vatandaşların başka bir alternatifleri olmamasından dolayı tamamıyla hayatlarını sürdürebilmek amacıyla yararlanmaya çalıştıkları Çağlayan suyunun kesilmesiyle ilçe merkezinin su akışında herhangi bir artışa katkı yapmadığı, sadece köydeki vatandaşların içecek su sorunu ile baş başa bırakmaya zemin hazırlamaktan başka bir yararı olmadığı görülmektedir. Köylü vatandaşlarımızın bu sorunu giderilinceye kadar köylere tankerle su ihtiyaçları karşılanıp sorunu bir an önce çözüme kavuşturmak için çaba gösteriyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?