19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Çatı temizliği tehlike saçıyor

Beytüşşebap ilçesinde bazı vatandaşlar tarafından binaların çatı ve teras katlarından caddelere gelişigüzel atılan kar yığınları tehlike saçıyor.

Binaların teras katlarında biriken kar yığınlarının özellikle belediye ekipleri tarafından ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda yapılan temizliğin ardından atılması tepkilere neden oluyor. Yüksek binalardan yere gelişigüzel atılan kar yığınlarının yoldan geçen vatandaşların kafalarına düşmesi halinde yaralanmalara neden olabileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun, şehirde imar uygulamalarıyla ilgili birçok eksiğin olduğunu belirterek, "Şehir merkezinde caddeye bakan bina çatılarının teras katlarına dönüştürülmesi için büyük çabalarımız oldu. Vatandaşlarımızdan ilçe merkezinde kar temizliği yapıldıktan sonra terasa dönüştürülmüş binalardan caddelere kar atmamalarını rica ediyoruz. Belediyemiz bir tane küçük kepçe ve bir damperli kamyon ile hizmet sürdürmektedir, kiralanacak iş makineleri ilçede yoktur. Bu açıdan halkımızın belediye çalışmalarına duyarlı davranmalarını ve yardımcı olmalarını istiyoruz'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?