19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

ÇATOM'dan yeni bir hizmet daha

Şırnak ÇATOM bünyesinde kurulan 'Çocuk Okuma Odaları' Vali yardımcısı Abdullah Akdaş'ın desteği ile yeniden faaliyet göstermeye başladı.

Çocuk Okuma Odaları'ndan sorumlu Narinç Tanık, çocukların sosyal ve kültürel eğitimi için birbirinden farklı sınıflar oluşturacaklarını söyledi. Tanık, "Şu anda 6-14 yaş grubu 25 öğrencimiz var fakat biz bu sayıyı 100 öğrenciye tamamlamayı hedefliyoruz. Binamızın tadilatı yapıldıktan sonra müzik sınıfı, bilgisayar sınıfı, kütüphane, satranç ve drama odalarımız olacak" dedi.

Şırnak'ta GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Valilik ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından hazırlanan protokol çerçevesinde 2005 yılında faaliyete geçen 'Çocuk Okuma Odaları' projesi Şırnak Vali yardımcısı Abdullah Akdaş'ın desteği ile Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde yeniden faaliyet göstermeye başladı. Çocuk Okuma Odaları'ndan Sorumlu Narinç Tanık, projenin 2007 yılından beri faaliyet göstermediğini bildirerek, Vali yardımcısı Akdaş'ın desteği ile ÇATOM bünyesinde yeniden faaliyete geçtiğini kaydetti. Tanık, çocukların sosyal ve kültürel eğitimi için birbirinden farklı sınıflar oluşturacaklarını söyledi. ÇATOM binasının tadilatta olmasından dolayı şu anda sadece 25 ana sınıf öğrencisine eğitim verdiklerini belirten Tanık, şöyle devam etti:
"Şu anda 6-14 yaş grubu 25 öğrencimiz var. Fakat biz bu sayıyı 100 öğrenciye tamamlamayı hedefliyoruz. Binamızın tadilatı yapıldıktan sonra müzik sınıfı, bilgisayar sınıfı, kütüphane, satranç ve drama odalarımız olacak. Hedef gruplarımız; 05-06 okul öncesi yaş grubu çocuklar ile 07-14 okul çağı yaş grubu çocuklardır."

Çocukların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabilmeleri için mekanlar oluşturacaklarını belirten Tanık, "Hedeflerimiz; çocukların ders çalışabileceği, kitap okuyabileceği kütüphanenin donanımın sağlanması, çocuklar için oyuncak odası kurulması, çocukların sosyal, kişisel, duygusal ve bilişsel gelişimlerini destekleyici eğitim araç-gereçlerinin temin edilmesi, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk eğitimcisinin merkezde görevlendirilmesi, Çocuk Okuma Odaları'nda çocukların çok yönlü gelişimini destekleyici programların hazırlanması, çocuklar için düzenlenecek etkinliklerin tanıtımının yapılarak ailelerinin katılımının sağlanması, çocuklara ders çalışma alışkanlığının kazandırılması, okula giden çocukların derslerine yardımcı olunarak temel eğitimlerinin desteklenmesi, okula giden çocukların okul başarıları konusunda öğretmenleri ile birebir ilişki kurulmasıdır. Ayrıca çocukların gelişimlerinin izlenmesi konusunda ailelere danışmanlık hizmeti verilmesi, çocukların ailelerine ulaşıp özellikle
annelerinin sosyal ve kültürel yönden desteklenmesi, ÇATOM'a yönlendirilmesi, okuma-yazma bilmeyen annelere yönelik okuma-yazma kursu açılması, hane ziyaretleri yapılarak çocukların hane içinde değerlendirilmesi, annelere yönelik anne eğitiminin verilmesini de hedeflerimiz arasında sayabiliriz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 22:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?