19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cezaevinde Badmington turnuvası

Şırnak Kapalı Cezaevi'nde çeşitli dallarda kurs gören mahkumlar, son olarak badmintona merak saldı. Bir haftada badminton öğrenen mahkumlar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile maç yaptı. 

32 kişilik kapasiteye sahip olan kapalı ceza evinde, meslek kursları kapsamında arıcılık, küçükbaş hayvancılık, süs bitkileri yetiştiriciliği, tavukçuluk, bilgisayar, folklor ve bağlama kursları alan mahkumlar, son olarak badmintona merak saldı. Milli Takım Antrenörü ve Ankara Badminton Federasyonu Öğretmeni Metin Sürücü, tüm Türkiye'de sürdürülen kampanya çerçevesinde Şırnak Kapalı Cezaevi'nde bulunan mahkumlara da badmintonu öğrettiklerini söyledi. Sürücü, "Özelikle, Şırnak'a geldiğim için mutluyum diyerek, mahkumları tebrik etti. 

Bu arada, 2 aydan beri sürdürülen süs bitkileri kursunu başarıyla tamamlayan 6 mahkum kursiyer, sertifikalarını Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salim Duran, Ağır Ceza Reisi Yalçın Çebiş ve Cezaevi İnfaz Kurum Müdürü Şeref Tatlı'nın elinden aldı. Sertifika töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Duran, mahkum kursiyerlere başarılarının devamını dileyerek, "Burada kaldığım süre içersinde böyle güzel çalışmalar yaptığınız için çok memnunum. Burada öğenmiş olduğunuz güzellikleri, umuyorum ki dışarıda da sürdürürsünüz. Ceza evinden en kısa zamanda çıkmanızı temenni ediyorum. Bu, aynı zamanda benim için vedalaşma da oldu. Tayinim çıktı, hakkınızı helal edin" dedi. Duran, daha sonra mahkumlarla badminton maçı yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 16:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞİRVAN ALTAN IP: 85.99.224.xxx Tarih : 27.07.2006 16:31:21
Zaman geçirlemeri için çok iyi.