19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cezaevinden çıktı iş sahibi oldu

Şırnak'ta 6 ay önce cezaevinden çıkan eski hükümlü Hüseyin Atak denetimli serbestlik sayesinde iş sahibi oldu. Atak'a 4 yıllığına 20 bin TL faizsiz kredi verildi.

Şırnak'ta denetimli serbestlik, eski hükümlüyü iş sahibi yaptı. 6 ay önce cezaevinden çıkan hükümlü Hüseyin Atak'ı, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri sahip çıkarak iş sahibi yaptı.

İşyerinin açılışına, Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Cafer Teyyar Alper Cumhuriyet Savcıları Ömer Temiz ve Noyan Çelik ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Süleyman Yeşilyurt, Denetim Serbestlik Şube Müdürlüğü öğretmeni Selman Altürk, denetleme memurları Cemil Özyürek, Serdar Birlik, Abdullah Gökduman ve dükkan sahibi Hüseyin Atak katıldı.

Dükkanın açılış kurdelesini kesen Koruma Kurulu Başkanı Cafer Teyyar Alper, "Hukuk sitemimizde 2005 yılı Haziran ayında 5402 sayılı yasa ile yürürlüğe giren Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulu Kanunu ile suçtan zarar görmüş veya suça bulaşmış kişilerin ihtiyaç duydukları rehabilitasyon, rehberlik, maddi ve manevi anlamda onlara yardım etmek, 5420 sayılı kanunla hedeflenmiştir" dedi.

Alper, "Bu amaçla ilerde ve büyük Ağır Ceza Merkezlerinde Denetimli Serbestlik Yardım Merkezleri olarak toplam 133 şube açılmış, bu şubelerde yeterli miktarda uzman görevlendirilmiştir. Uzmanlar tarafından, suçtan zarar görenlere ve suça karışmış olan kişilere yönelik faaliyetler sürdürülmektedir" diye konuşt

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 14:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?