28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Çiftçilere hibe desteği anlatıldı

Şırnak'ın İdil İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından İdil Öğretmenevi'nde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İdil'e bağlı 66 köyün muhtarı ile İdil'in köylerinden birçok çiftçi katılırken, bilgilendirme için Şırnak Tarım İl Müdürlüğü'nden gelen il müdürlüğü çalışanları, çiftçilere tarım ve son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) çerçevesinde makine ve ekipman almak isteyen çiftçilere yüzde 50 hibe desteği verildiğini anlatan yetkililer, çiftçilerin 13 Mayıs 2009'a kadar il veya ilçe tarım müdürlüklerine baş vurduklarında bu programdan yararlanabileceklerini aktardı. Sinevizyon gösterisi destekli bilgilendirme toplantısında basınçlı su tesisi kurmak isteyen çiftçilere yine yüzde 50 hibe sağlanacağını söyleyen yetkililer, kısa sürede başvuru süreleri bitmeden çiftçilerin hibeden yararlanması gerektiğini belirtti.

Toplantıda konuşan İlçe tarım Müdürü Ayhan Buğday, KKYDP amacının yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak ve zor şartlarda bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak olduğunu aktararak sözlerine şöyle devam etti: "KKYDP programından destek almak isteyen çiftçilerimiz mal alım tutarının yüzde 50' sini karşılamakla yükümlü olup çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak zorundadır. Başvuru için il ve ilçe tarım müdürlüklerimize başvurmak gerekmektedir"

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda bilgilendirilen çiftçilerden bazıları haklarını ve alacakları hibeleri tam olarak nasıl alacaklarını bilemedikleri için birçok haktan mahrum kaldıklarını aktarırken kendilerine rehberlik edecek ve ikna edecek birilerinin yardımcı olmasını istediler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 15:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?