19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Çiftlik Köyü köprü istiyor

Silopi İlçesi'ne bağlı Çiftlik Köyü sakinleri, aşırı yağışlar nedeniyle köylerini su basma tehlikesine karşı köprü istiyor. 

Yaklaşık 10 senedir köprü istediklerini belirten köylüler, bütün girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi. "Çalmadık kapı bırakmadık" diyen çiftlik köyü sakinlerinden Sadun İnce, "Hiç kimse ilgilenmiyor, adeta kaderimize terk edildik. Yetkililere çok defa başvurduk, ancak bize sadece kum dökeceklerini söylediler. Oysa kum döküldüğü zaman suyun seviyesi yükselir ve köyümüz sular altında kalır. Köyümüz, bu halde bile her an su basma tehdidi altında bulunuyor. Bizim yetkililerden isteğimiz, burada bir köprü ve bir de köyün her iki tarafına taşlardan setler yapılması. Bunlar yapıldığı zaman biraz rahatlamış oluruz" dedi. 

Salih Solcan adlı vatandaş ise, köylerine yağmur yağdığı zaman hayatlarının adeta felç olduğunu ifade ederek, yetkililerden yardım istedi. Solcan, "Her yağmur yağdığında aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Her an, köyümüzün su altında kalabileceği korkusuyla yaşıyoruz. Yağmur suları köyümüzü adeta ikiye böldü. Köyü birbirine bağlayan tek ulaşım aracı ise traktördür. Traktör olmadığı zaman çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Bir hastamız olduğunda hastaneye götürmekte oldukça zorlanıyoruz. Öğrenciler de traktör olmasa okula gidemiyor. Çok mağdur durumda kalıyoruz. Yetkililerden bu sorunumuza çare bulmalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Köyün diğer tarafına traktörle geçebilen öğrenciler, köylerine köprü istediklerini söyledi. 






























İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 12:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?