19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizcre'de anlamlı kampanya

Şırnak'ın Cizre ilçesinde lise öğrencilerinin düzenlemiş olduğu kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü.

Kendilerini "Vampir" ve "Kan Emici" grup olarak tanımlayan 7 öğrencinin başlattığı kampanyada toplanan 98 ünite kan Kızılay Diyarbakır Şubesi'ne gönderildi.

Cizre Lisesi'nde okuyan 7 öğrencinin geliştirdiği proje kapsamında ilçe genelinde bir günlük kan bağışı kampanyası yapıldı. Kendilerini "Vampir" ve "Kan Emici" grup olarak tabir eden 7 öğrencinin bir günlük kan bağışı kampanyasına büyük ilgi gösteren vatandaşlar ilçe merkezinde kurulun çadıra koşup kan bağışında bulundular. Öğrencilerin geliştirdiği projeye okul idaresi, Cizre Belediyesi ve Kızılay'ın da destek vermesi ile birlikte öğrenciler ilçenin en işlek caddesinde çadır açıp kampanyayı başlattılar.

Sabah saat 08.00'den itibaren vatandaşlar öğrencilerin başlatmış olduğu "Kan Bağışı" kampanyasına katılmak için kurulan çadıra akın ettiler. 08.00 ile 18.00 saatleri arasındaki kampanya sırasında uzmanların kontrolünde vatandaşlardan 98 ünite kan alındı. Cizre Lisesi'nin "Vampir" ve "Kan Emici" grubu öğrencileri kampanyanın temel amacının belediye ve hastaneden yapılan kan anonslarına vatandaşların duyarlılık göstermesini sağlamak olduğunu belirtti. Öğrenciler, bunun yanında ilçede kan bankası olmaması nedeniyle vatandaşların kan bulma konusunda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için böyle bir proje uyguladıklarını dile getirdiler. Öğrenciler projeye desteklerinden dolayı Kızılay Cizre Şubesi, Diyarbakır Şubesi, Cizre Belediyesi, okul idaresi ve İşmar Alışveriş Merkezi'ne teşekkür ettiklerini dile getirdiler. Öğrencilerin bir günlük kan bağışı kampanyasında vatandaşlardan alınan 98 ünite kan, özel saklama kabı, uzman eleman ve özel bir araçla Kızılay Diyarbakır Şubesi Kan Bankası'na gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 12:44:12
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 20:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?