28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre il olacak mı?

VALİ ÖZKAN:

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan kurum müdürleri ile birlikte Silopi ilçesinde yaptığı gezide Cizre'nin il olması ile ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Vali Vahdettin Özkan, kurum müdürleri ile birlikte Silopi ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Özkan, daha sonra Silopi Kaymakamlığı'na geçerek Kaymakam Bünyamin Yıldız ile bir süre görüştü. Vali Özkan kurum müdürleri ile Kaymakamlık toplantı salonunda ilçenin sorunları hakkında bir toplantı gerçekleştirerek kaymakam Bünyamin Yıldız'dan brifing aldı. Toplantıda konuşan Özkan, Habur'un büyüyen bir pazar olduğunu belirterek, bölgede yapılan çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söyledi. Silopi

ilçesinde ihtisas sanayi bölgesinin kurulması için uygun arazilerin bulunduğunu ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise bu yönde bir çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi. Silopi'de kurulması düşünülen İhtisas Sanayi Bölgesi için Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız yer tespitin yapıldığını kaydetti. Kaymakam Yıldız, "OSB konusunda 2 arazi belirledik. Bu arazilerden birini uygun buldular. Verimli'deki arazi Toprak Kuruma Kurulu'na takılmayacak bir arazidir" diye konuştu. Tarımsal

projelerin ve diğer projelerin yapılması için merkezi proje ofisini kurduklarını belirten Yıldız, "Öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız ile bunun bilgisini broşür şeklinde yayıyoruz. Onların adına da biz bu projeleri hazırlayabiliriz" diye konuştu.

İçme suyu projesi hakkında bilgi veren Kaymakam Yıldız, Silopi Barajı'ndan getirilecek su ile ilçeye bağlı tüm köy ve beldelerin su sorununun ortadan kalkacağını söyledi. Projeyi önemsediklerini kaydeden Yıldız, projenin Özel İdare ve Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Özkan, Cizre'nin il olması hakkında herhangi bir çalışma olmadığını belirterek, kendisine bu konuda herhangi bir bilginin gelmediğini ifade etti.

VALİ ÖZKAN:
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 10:49:05
Güncelleme :28 Aralık 2010 Salı 01:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?