28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre Kaymakamı iki aileyi barıştırdı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki aile arasında 10 gün önce çıkan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili olarak devreye giren Kaymakam Cihan Demirhan iki ailenin barışmasını sağladı.

Cizre'de 10 gün önce Güven ve İnce ailesinin bazı fertleri arasında bir fidan yüzünden sözlü olarak başlayan tartışma kavgaya dönüşmüştü ve çıkan kavgada Ali İnce silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Çıkan kavga sonrası ilçede gergin günler yaşanırken Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan ilçede büyük bir üzüntüye neden olayla ilgili olarak araya girip ailelerinin barışmasını sağladı.

Kaymakam Cihan Demirhan'ın aracılığında Güven ailesinin aile büyükleri ile birlikte kavgada hayatını kaybeden Ali İnce'nin aile büyükleri ziyaret edilip aile büyükleri tokalaştı. Sonra da her iki ailenin ileri gelenleri Kaymakam ve beraberindekilerle birlikte Güven ailesinin evine geçtiler. Güven ve İnce ailesi, Güven ailesinin hazırlamış olduğu öğle yemeğini beraber yediler.

Kaymakam Demirhan ilçede büyük bir üzüntüye neden olayla ilgili yaptığı açıklamada, ''Öncelikle herkesi üzen olayda hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet diler yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bununla birlikte tarafların sağduyulu ve aklı başında hareket etmelerinden dolayı her iki tarafın bireylerini tebrik eder, taraflara yanlışı yanlışla telafi etmedikleri için teşekkür ederim'' dedi.

Kaymakam Demirhan, ailelerin barışmasında emekleri olan Altkemer aşiretinin önde gelenlerinden Süleyman Yılmaz ve emeği geçen herkese göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Güven ve İnce ailelerinin ileri gelenleri, Güven ailesinin hazırlamış olduğu yemekten sonra birbirlerine sarılarak barışı gerçekleştirmiş oldular.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?