28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre polisinden eğitime destek

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarında okuyan fakir ve ihtiyaç sahibi öğrencilere okul çantası ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunuldu.

Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtım törenine İlçe Emniyet Müdürü Atalay Bahar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, Emniyet Amirleri ve Okul Müdürleri katıldı.

Fakir öğrencilere yapılan çanta ve kırtasiye malzemeleri hakkında bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Atalay Bahar, çocuklara ve minik öğrencilere küçük ama anlamlı bir yardımda bulunmak istediklerini belirterek, "İlçeye yeni atanmış bir emniyet mensubu olarak ilçeye geldiğimde dikkatimi ilk çeken şey, çocuk nüfusunun fazlalığı oldu ve ben bu çocuklardan bir çoğunun yardıma muhtaç olduklarını, maddi durumlarının iyi olmadığını öğrendiğimde bir eğitimci olarak bu beni çok üzdü. Bizler bu toplumun bir parçası olarak sosyal sorumluluk anlayışı adına öğrencilerimize ve onların ailelerine katkıda, yardımda bulunmalıyız. Onları yalnız bırakmamalıyız. Bir nebze de olsun onların sıkıntılarını hafifletmeliyiz. Bu tür yardımları elimizden geldiği kadar gıda ve giyim olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören ise ''Emniyet teşkilatımızın bu anlamlı yardımları bizleri çok gururlandırıyor. Güvenliğimizin teminatı olan polis kardeşlerimizin yapmış oldukları fedakarane yardımlar bizi oldukça duygulandırdı. Malumunuz yöremiz genç ve çocuk nüfusu fazla olan, kalabalık aile yapısından meydana gelen bir yerdir. Bu yüzden çocuğuna çanta, kırtasiye, ayakkabı gibi malzemeleri ekonomik açıdan tedarik edememektedir. Türk aile yapısının aile yapısının geleneğinden kaynaklanan
yardımlaşma örnekleri az da olsa fakir öğrencilerimizi mutlu etmektedir. Bu anlamda bizi yalnız bırakmayan ve eğitime destek veren İlçe Emniyet Müdürü Atalay Bahar ve tüm emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Polis amcalarından aldıkları eğitim yardımından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden öğrencilerden Nurevşan Dakni, ''Okulumuzda çok fakir arkadaşlarımız var. Bizler okumak istiyoruz ve bugün bizlere bu yardımı yapan polisler gibi polis veya devletin faklı kademelerinde görev almak istiyoruz. Çünkü okumayı çok seviyoruz ve bunun için herkesten yardım eli bekliyoruz'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:11:29
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 15:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?