28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre polisinden Kürtçe anons

POLİSTEN TÜRKÇE VE KÜRTÇE ANONS AÇILIMI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişini protesto bahanesiyle bir grup, İdil yolunu trafiğe kapatırken polis ilk defa panzerden gösterici gruplara ve ailelere Türkçe ve Kürtçe anons yaptı.

Terörist Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişini bahane eden bir grup Cizre'de polisle çatıştı. Polis panzerden ilk defa Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe anons yaptı.

15 Şubat olayları Cizre'de gündüz saatlerinde başladı. Cizre-İdil karayolunu trafiğe kapatan gösterici grup yasa dışı sloganlar eşliğinde polisle çatıştı. Cudi ve Nur Mahallesi'nin ara sokaklarında toplandıktan sonra İdil Caddesi'ne çıkan yaklaşık 50 kişiden oluşan gösterici gruba polis göz açtırmadı. Taşlarla yola barikat kurup yolu trafiğe kapatan grubu polis tazyikli su ve gaz bombaları ile dağıttı. Polisin müdahalesi ile Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçan grup uzaktan polisi izlemeye devam

etti. Bu arada göstericilerin dağılmadığını gören polis ilk defa gruba ve ailelere Türkçe ve Kürtçe anons yaptı. Polis panzerinden yapılan Kürtçe anonsta, "Sevgili Cizreli anne ve babalar çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızın kalem tutması gereken elleri taş tutmasın, çocuklarınızın kötü amaçlı insanların kullanmasına izin vermeyin" ifadeleri kullanıldı.

Polisle gösterici grup arasındaki gerginlik kısa bir süre daha devam ederken ilçede en üst düzeyde güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Emniyet ilçenin birçok kritik yerinde çevik kuvvet ekipleri ile nöbet tutarken çevre il ve ilçelerden ilçeye çok sayıda polis takviyesi yapıldı.

POLİSTEN TÜRKÇE VE KÜRTÇE ANONS AÇILIMI
POLİSTEN TÜRKÇE VE KÜRTÇE ANONS AÇILIMI
POLİSTEN TÜRKÇE VE KÜRTÇE ANONS AÇILIMI
POLİSTEN TÜRKÇE VE KÜRTÇE ANONS AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 14:08:05
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 14:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?