19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizre savaş alanı gibi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan grup polise taşlarla saldırdı. Yasa dışı sloganların atıldığı ve sivil araçların camlarının kırıldığı eylem gece geç saatlere kadar devam etti.

İstanbul, Adana ve Hakkari'den sonra Cizre sokakları da adeta savaş alanına döndü. Akşam saat 20.00 sıralarında İdil Caddesi'nde ve Nusaybin Caddesi üzerindeki otogar önünde toplanan grup izinsiz gösteri yapıp yolu trafiğe kapattı.
Yolu taş, çöp konteynırları ve benzeri şeylerle trafiğe kapatan grup lastik yakıp slogan atmaya başladı. Olay yerine gelen polis bir süre grubun dağılmasını bekledi. Ara sokaklarda tekrar toplanan grup, polis panzerlerine ve yoldan geçen sivil araçlara taşlarla saldırınca çevik kuvvet devreye girdi ve gruba gaz bombaları ile müdahale etti.


Eylemciler daha sonra grupların tekrar birleşmesi ile bu sefer İdil yolunda gösteri yapmaya çalıştılar. Yasa dışı sloganlar atıp, çevreden geçen sivil araçların camlarını kıran ve Nur Mahallesi'ndeki bir düğünü iptal eden gösterici gruba güvenlik güçleri anında müdahale etti ve grubu dağıttı. Olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 11:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?