28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre üzerinden askeri sevkiyat

Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütü kamplarına yönelik düzenlenen hava destekli "Güneş Harekatı"nda terör örgütüne büyük darbe indiren Mehmetçik, bölücü terör örgütü mensuplarının Türk topraklarına sızmalarına karşı Şırnak'ın Cudi ve Gabar Dağı'nda kuş uçurtmuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK terör örgütüne yönelik sınır içi ve sınır ötesinde yapmış olduğu operasyonlar devam ediyor. Şırnak, Hakkari ve Tunceli'de hava destekli süren operasyonlarda güvenlik güçleri ve bölücü terör örgütü mensupları arasında zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor. Skorsky ve Kobra tipi helikopterlerin de destek verdiği operasyonlarda teröristlerin sığınakları imha ediliyor. Şırnak'taki sınır birliklerinde konuşlanmış komandolar geniş güvenlik önlemleri altında Cizre üzerinden Irak sınırında bulunan askeri birliklere sevk edildi.

Tam teçhizatlı olarak operasyon bölgesine giden Mehmetçiklerin moralinin yüksek olduğu gözlendi.

CUDİ VE GABAR'DA KUŞ UÇURTULMUYOR

Mehmetçiğin zorlu kış şartlarına aldırış etmeden büyük azimle sürdürdüğü operasyonlarda büyük darbe alan terör örgütü mensupları, Türkiye'nin büyük kentlerinde eylem yapmaya hazırlanırken, teröristlerin Kuzey Irak'tan Türkiye topraklarına sızmalarına karşı güvenlik önlemleri artırıldı. Şırnak'ın Cudi ve Gabar Dağı'na konuşlanan özel komandolar gece görüşlü termal kameralar ile bölgede kuş uçurtmuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 12:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?