19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizre yağmura teslim

NİSAN YAĞMURU CİZRE'DE HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde öğle saatlerinde aniden başlayan yağmur sel felaketinin oluşmasına neden oldu. İlçede aralıksız yağan yağmur nedeniyle sular altında kalan çok sayıda ev tahliye edildi.

Cizre ilçesinde öğleden sonra şiddetini artıran yağmur hayatı felç ederken, Sur Mahallesi'nde birçok ev belediye ekipleri ve vatandaşların yardımı ile tahliye edildi, belediye ekipleri de sel suları altında kalan evlerden suyu çekmek ve vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için seferber oldu. Şırnak genelinde etkili olan yağışlı hava öğle saatlerinden itibaren Cizre'de şiddetini artırınca, ilçede hayat felç oldu. Tepelerden yağmur suyu ile birlikte gelen taş ve çamur lugar ve ızgara kapaklarını

kapatınca sular cadde ve sokaklara taştı. Evler su içinde kaldı. İlçede aralıksız bir şekilde yağan yağmur nedeni ile Nusaybin Caddesi ve Yafes Caddesi sularla doldu. Caddeye dolan yağmur suyu nedeni ile birç araç yolda mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan araç ve araç sürücüleri belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sur, Cudi, Yafes, Dağ Kapı, Eski Sanayi Sitesi bitişiğindeki evlerde vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Sur Mahallesi'nin Beyazıt Sokağı'ndaki vatandaşlar evlerinin önüne kum torbaları ve taşlarla set oluşturdu fakat suyun içeri girmesine engel olamayınca belediye ekiplerinden yardım istediler. Belediye ekiplerinin tahliye ettiği vatandaşlar akrabalarının evlerine yerleştiler. Çalışmaları yerinde denetleyen Cizre Belediye Başkanvekili Mehmet Saçı, yaşanan olayın bir doğal afet olduğunu belirterek,

yaşanan sel felaketinin altyapıyla ilgisinin olmadığını belirterek, "Bizler belediye ekipleri olarak halkımızın yanındayız ve bütün ekiplerimiz ve araçlarımızla çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Can kaybının yaşanmadığı sel felaketinde ilçede büyük çapta maddi hasar meydana gelirken sel suları altında kalan birçok ev tahliye edildi.


NİSAN YAĞMURU CİZRE'DE HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 16:45:03
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 01:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?