28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre'de 88. Yıl töreni

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıldönümü ve Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Cizre Metin Bostancıoğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, İlçe Garnizon Komutanı Kurmay Albay Akın Ilıca, Belediye Başkanı Ahmet Dalmış, İlçe Emniyet Müdürü Atalay Bahar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Metin Bostancıoğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programda İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıldönümü coşku ile kutlanırken Şair Mehmet Akif Ersoy da bir kez daha anıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunması ile devam edildi. Akabinde bir haftadan bu yana devam eden anma etkinlikleri kapsamında Cizre merkez ve köy ilköğretim okulları arasında düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Demirhan, Garnizon Komutanı Ilıca, Belediye Başkanı Dalmış ve Emniyet Müdürü Bahar törenle verdi. Tören öğrencilere ödüllerin verilmesinden sonra son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:12:00
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 17:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?