28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre'de asker coşkusu

Adı terör ve toplumsal şiddet olaylarla sık sık gündeme gelen Şırnak'ın Cizre ilçesinde coşkulu bir asker uğurlama töreni yaşandı. Binlerce vatandaş, çocuklarını askere coşkulu bir şekilde uğurladı.

Cizre'de düzenlenen asker uğurlama töreninde silah altına alınacak olan 600 asker adayı coşkulu bir şekilde uğurlandı. Şehir Stadı'ndaki asker uğurlama töreninde asker adaylarının aileleri çocukları ile halay çekip oynadıktan sonra çocuklarını zılgıt ve gözyaşları arasında asker ocağına uğurladılar.

Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce vatandaş silah altına alınacak olan çocuklarını uğurlamak için Şehir Stadı'nda bir araya geldi. Kaymakamlık tarafından organize edilen uğurlama törenine Kaymakam Cihan Demirhan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Akın Ilıca, Askerlik Şubesi Başkanı, asker adayları ve aileleri katıldı.

Asker uğurlama töreninde duygusal anlar yaşayan Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, "Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi askerlerimizi uğurladık. Bu bölge dışarıdan fazla bilinmiyor. İnsanımızın ne kadar devletini, milletini sevdiğini ve askerlerini böyle coşku ile adeta düğün ile uğurladığını bir kez daha burada göstermiş oldu. Bu bizim milletimizin vatan sevgisinin Edirne'de de Cizre'de de Ankara'da da ve Türkiye'nin dört bir yanında da değişmediğinin güzel bir örneğiydi. Bu vesile ile bütün Cizrelilere bütün askerlerimize hayırlı olsun diler, Allah hepsini sağ salim ailelerine kavuşturmasını diliyorum" dedi.


Kaymakam Demirhan daha sonra askere gidecek olan asker adayları ve yakınları ile halay çekip oynadı. Demirhan, asker yakınları ile birlikte, ''En büyük asker bizim asker'' şeklinde tempo tuttu ve asker adaylarının eline kına sürerek otobüslerine kadar uğurladı.

Stadyumu dolduran binlerce vatandaş silah altına alınacak olan çocuklarını otobüslere binmeden son bir kez görmek için adeta izdiham oluştururken gözyaşları da sel olup aktı. Tören başladığında aileleri ve yakınları ile halay çeken asker adayları otobüslere binerken hem ağladılar hem de ağlattılar.
Asker adaylarından Adem Türkemen, "Her insan gibi ben de askerliğimi yapıp tez zamanda eve döneceğim. Askere gideceğim için mutluyum, sevinçliyim ama ailemden uzak olacağım için bir üzgünüm. Bugün benimle birlikte silah altına alınacak olan diğer asker adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Tören askerlerin otobüslerle uğurlanmasının ardından son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?