19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizre'de çocuklar koltukları devraldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Kaymakam, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı ve Milli Eğitim Müdürü, makamlarını sembolik olarak küçük öğrencilere devretti.

Ulusça yarın coşku içinde kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Cizre'de de farklı etkinliklere kutlanmaya devam ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında mülki idare amirleri bugün yetkilerini ve makam koltuklarını sembolik olarak öğrencilere devretti. Bu kapsamda Cizre Kaymakamlığı makamını Kaymakam Cihan Demirhan'dan devralan Cizre Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi Mehmet Ürper, ilçenin sorunları hakkında Cihan Demirhan ile bilgi alışverişinde bulundu. Küçük Kaymakam Ürper, ilçedeki eğitim seviyesini yükseltemeye yönelik projelerin geliştirilmesi, köylere daha çok ilgi gösterilmesi, çevre yollarının tamamlanması ve insanların daha modern bir yaşam sürmesi için çalışmaların bir an önce yapılması ve bu yönde herkesin ve herkesimin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Cizre Belediye Başkanlığı makamını Aydın Budak'tan devralan İstiklal İlköğretim Okulu Öğrencisi Mikail Müştak ise
ilçenin ve vatandaşların sorunları hakkında Budak'tan bilgi aldı. Aydın Budak'tan görevi devralan Mikail Müştak, Cizre'de altyapı çalışmalarına daha fazla önem verilmesini, çevre düzenlemesi yapılmasını, başıboş gezen hayvanların önlenmesini, çevre temizliği, oyun parkları ve sosyal yaşam alanlarının oluşturulmasını ve ilçenin daha modern bir görünüme kavuşmasını sağlamak için daha fazla çalışılması gerektiğini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören'den makamını sembolik olarak devralan İsmail Ebul-İz İlköğretim Okulu öğrencisi Nurullah Ziyanak, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesini ve öğrencilerin araç gereç eksiği yaşamadan eğitimlerini almaları yönünde gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğini ifade etti. Bunun yanında öğrencilere daha kaliteli bir eğitim sunmak için öncelikle öğretmen açığını kapatmak gerektiğini ifade eden Nurullah Ziyanak öğrenciler için geliştirilen etüt projesini iyi değerlendirmek gerektiğini belirterek, ''Dünyadaki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlu olmasını dilerim'' dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında mülki idare amirlerinden görevi devralan öğrencilere makam sahipleri çeşitli hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 20:42:01
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 20:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?