28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre'de Demirtaş izdihamı

BDP EŞ BAŞKANLARININ CİZRE ZİYARETİ

BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak Şırnak'ın Cizre Belediyesini ziyaret etti.

BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak bölge belediyelerine destek amacı ile düzenledikleri bölge ziyaretleri kapsamında Cizre Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra belediye önünde bekleyen vatandaşlarla buluştu. BDP Eş Başkanları karşılamak için çok sayıda kişi Cizre belediye binası önünde toplandı, eş başkanları halay çekip zılgıt atarak karşıladı. Vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı Eş Başkanlar belediyeye girmeye çalışırken izdiham tehlikesi yaşandı.

Cizre Belediye Başkanvekili Mehmet Saçı BDP Eş Başkanları Demirtaş ve Kışanak'ı belediye binası kapısında karşıladı. Daha sonra başkanlık makamına geçen Demirtaş ve Kışanak, Saçı ile bir süre makamında sohbet etti.

BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş belediye başkanlığı makamında gazetecilere yaptığı açıklamada tutuklamaları hatırlatarak halkın iradesine kelepçe takıldığını belirtti. Demirtaş, "Daha dün Mardin'de il belediye meclis başkanımızın da aralarında bulunduğu çok sayıdaki partili devam eden operasyonların sonucu olarak tutuklandılar'' dedi.

 CİZRELİLERİN BU ONURLU DURUŞU BİZE GÜÇ VERİYOR

Tutuklamalar nedeniyle hükümeti eleştiren Demirtaş, "Cizre gibi bir yerde belediye başkanına yapılan bu ikinci defadır yapılan bu tutuklamanın bu zulmün bütün Cizre halkına yapılan bir haksızlık olduğunu biliyoruz. Halkımız da böyle benimsediği için kendi iradeleri etrafında tek vücut olmuş durumda. Bu nedenle bu siyasi tasfiye operasyonunu daha ilk günden itibaren halk kendi duruşu ile bunu boşa çıkarmıştır. Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak bu halkın iradesidir. Bu irade bugün burada ve hangi irade bunu cezaevine atabilir. Kenan Evren, Doğan Güreş, Tansu Çiller bunu defalarca denedi ancak Cizre'yi teslim alamadılar Şimdi ise Erdoğan denemeye çalışıyor, ancak Doğan Güreş, Kenan Evren, Tansu Çiller Cizre'yi teslim alamadıysa Erdoğan hiç alamaz. Onları buradan bir kez daha uyarıyoruz. Eğer gerçekten barış istiyorlarsa bu halkın iradesine teslim olsunlar. Bu halk yıllardır büyük acılar ve büyük bedeller ödedi, bu şehrin her yeri her mahallesi kimsesizler mezarlığına dönüştü.

Bu kentin sokakları faili meçhul yargısız infazlarla anıldı bu kent yine teslim olmadı. Aydın Budak'ı tutuklamakla mı teslim alacak, geçti o günler. Bu saatten sonra başbakan ve hükümete düşen tek şey var halkın iradesine kulak verip tutuklanan belediye başkanlarının bir an önce serbest bırakılması için girişimlerde bulunmasıdır, halkın beklentisi budur. Bu iş aylara yıllara bölüşemez. Bu halk çok acı çekti. Bu halk birkaç ay önce birkaç kilometre ötede Habur'da barışı ve özgürlüğü karşılarken son kararını verdi barış ve özgürlük mücadelesi artık bu halkın öz mücadelesi olmuştur bir partinin mücadelesinden çıkmış bir halkın özgürlük mücadelesine dönüşmüştür. Biz grup toplantımızda da bunu dile getirdik. Dedik ki, Habur Sınır Kapısı'ndan bu tarafa barış girdi barış geçti de AK Parti orda kaldı. AK Parti kaldı yoksa barış geçti. Barış şimdi sokaklarda barış şimdi meydanlarda. Cizrelilerin bu onurlu duruşu bizim olduğumuz her yerde bizim için büyük bir moral ve bizim olduğumuz her yerde bize büyük bir güç veriyor" ifadelerini kullandı.

BDP Eş Başkanlarının yaptığı konuşmadan sonra belediye binası önünde toplanan kalabalık slogan ve zılgıt attılar.BDP EŞ başkanları Demirtaş ve Kışanak daha sonra Cizre'den ayrıldı.

BDP EŞ BAŞKANLARININ CİZRE ZİYARETİ
BDP EŞ BAŞKANLARININ CİZRE ZİYARETİ
BDP EŞ BAŞKANLARININ CİZRE ZİYARETİ
BDP EŞ BAŞKANLARININ CİZRE ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?