19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizre'de duble yol çalışmaları

Cizre ilçesini Nusaybin, Silopi ve Şırnak'a bağlayan güzergahtaki bölünmüş duble yol çalışmaları devam ediyor.

Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü 95. Şube Şefliği sahasında bulunan bölünmüş duble yolların yapımı aralıksız bir şekilde sürüyor.

Cizre-Silopi, Cizre-Şırnak ve Cizre-Nusaybin arasındaki duble yol çalışması hummalı bir şekilde devam ediyor. Toplam 31 kilometre olan Cizre-Silopi yolunun Nerdüş Köprüsü'ne kadar olan kısmının 12 kilometresi tamamlanarak trafiğe açıldı. Yolun kalan 5 kilometresinin temel seviyesine kadar inip, asfaltlama çalışmaları tamamlandıktan sonra trafiğe açılacağı belirtildi.

Geriye kalan kısımda ise sanat yapıları ve yol çalışmaları devam ediyor. Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü 95. Şube Şefliği öncülüğünde sürdürülen Cizre-Şırnak bölünmüş duble yol çalışmalarında Şırnak istikametine doğru olan kısmın 8 kilometresi bölünmüş yol olarak trafiğe açılırken şu anda duble yol yapım çalışmaları devam ediyor. 2008 yılı sezonu sonuna kadar Şırnak ile İkizce Tugayı'na kadar olan bölünmüş yolun bitirilip trafiğe açılması hedeflenirken bununla birlikte devam eden ve Şırnak'ı Siirt'in Eruh ilçesine bağlayan yolun 8 kilometresi tamamlanarark trafiğe açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?