28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre'de eğitim yardımı çilesi

Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde eğitim yardımı almak isteyen kadınlar bunaltıcı havaya rağmen PTT binası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Cizre ilçesinde, Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) kapsamındaki eğitim yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar ilçe PTT binası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nce, çocuklarını okula gönderen ailelere 2 ayda bir dağıtılan para yardımdan faydalanmak için aileler, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe PTT binası önünde toplanıyor.

İki ayda bir yapılan yardımlarda ilköğretimdeki kız öğrenciler için 25 TL, erkek öğrenciler için 20 TL, orta öğretimdeki kız öğrenciler için 45 TL, erkek öğrenciler için ise 35 TL ödeniyor.

Eğitim yardımından yararlanan aileler kendi adlarına havale edilen parayı almak için sıcak ve bunaltıcı havaya rağmen ilçe PTT binası önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, mesainin başlamasıyla sıra kapmak için mücadele ederken zaman zaman aralarında tartışmalar da yaşandı. Kuyrukta baygınlık geçiren iki kadın diğer kadınların yardımı ile gölgelik bir alana götürüldü.

Cizreli kadınlar sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önünde uzun kuyruklar oluştururken seyyar satıcılar da olayı fırsat bilip tezgahlarını PTT önüne kuruyorlar.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 14:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fahri sungur IP: 85.99.30.xxx Tarih : 3.07.2009 17:18:02

eğer benim elimde, olsaydı bu kadar; kuruğa gerek olmazdı ,bu sıcaklık derecede. ben kuyruğa gerek olmazdı.tc kimlik numarasına 1 den 9 kadar tc kimlik numarasına vereceklerdi,bugün mesela 1 numara vereceklerdi yarın 2 numaraya vereceklerdi.bitiği kadar hem size rahat olacaktı hamde; maaşa gelenlere rahat olacaktı.,