19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizre'de Kadınlar Günü çoşkusu

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şırnak'ın Cizre ilçesinde de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü düzenlenen farklı etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar günü Cizre Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) coşkulu bir şekilde kutlandı. ÇATOM Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan ve eşi Fatma Demirhan, Şırnak Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Av. Rüya Elçi, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda kadın katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinlikte Kaymakam Cihan Demirhan etkinliğe katılan bütün kadınlara kırmızı ve beyaz karanfil verdi.
 
Kısa bir konuşma yapan Demirhan, Cizreli kadınların gününü kutladıktan sonra etkinlik alanından ayrıldı. ÇATOM Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Kaymakam Cihan Demirhan'ın eşi Fatma Demirhan, günün anısına yapılan yaş pastayı keserken kadınlar gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardılar. ÇATOM kursiyerlerinin hazırladığı 'Aile planlaması' ve 'Kadına yönelik şiddet' konulu piyes ise büyük bir ilgi ile izlendi.

Kutlamalarda kadınlar canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenip halay çekerken alanda güvenliği sağlayan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kadın polisler de kadınlarla halay çekip oynadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 12:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?