28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre'de mahalleyi akrepler bastı

Cizre ilçesi Dicle Mahallesi'ni, akrepler bastı. Dicle Nehri kenarına hafriyat dökülmesinin ardından böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen mahalle muhtarı, yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istedi.

Cizre'nin en kalabalık mahallelerinden biri olan Dicle Mahallesi'ni, Dicle Nehri kenarına dökülen hafriyat nedeniyle akrep bastı. Akreplerin mahalleyi adeta istila ettiğini belirten mahalle muhtarı Osman Yular, eski yapı ve inşaat hafriyatlarının rastgele boşaltıldığını, ilaçlama yapılmadığını ve akreplerin buralardan ortaya çıktığını söyledi. Akrepler yüzünden vatandaşların evlerinden çıkamaz durumda olduğunu belirten Yural, "Geçen yıl 9 yaşındaki Bilal Altıntaş, akrep sokması sonucu hayatını kaybetti.

Bu yıl da Nermin Taş ve Serdar Gül adındaki çocuklar, akrep sokması sonucu hastaneye kaldırıldı. Dicle Nehri kenarında yani molozların döküldüğü yerin etrafında yaklaşık 70-80 ev bulunuyor ve bu evlerde yaşayan insanlar her gece akrep korkusu ile yaşamaya başladı" diye konuştu.

Yural, yetkili kurumlara konu hakkında daha önce dilekçe verdiklerini ancak dökülen hafriyatın düzeltilmemesi nedeniyle bu olayların yaşandığını söyleyerek, yetkililerden bu konuya çözüm bulunmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?