19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizre'de öğrencilere seminer

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Sivil Savunma Müdürlüğü, ilk ve ortaöğretim okulları öğrencilerine, deprem ve doğal afetlerden korunma ve sivil savunmanın önemi ile ilgili bilgiler verdi.

Cizre Sivil Savunma Müdürlüğü'nün öğrencilere yönelik düzenlediği seminerler devam ediyor. Metin Bostancıoğlu İlköğretim Okulu'nda ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri için acil yardım, arama kurtarma ve deprem konusunda bir seminer düzenlendi. Seminerde sivil savunmanın önemi, depremden korunma yöntemleri İlçe Sivil Savunma Müdürü A.Hamit Özgün tarafından öğrencilere detaylı bir şekilde anlatıldı.

Seminer hakkında bilgi veren Sivil Savunma Müdürü Özgün, ''Cizre'de her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimize sivil savunmanın önemini anlatmaya ve bu konuda öğrencilerin bilgi sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Düzenlenen seminerlerin temel amacı, öğrencilerimizin acil yardım, arama kurtarma ve deprem konusunda bilinçlenmelerini sağlamak ve olası bir vakada kendilerini ve yakınlarını nasıl koruyup kurtaracakları yönünde hem öğrencilere bilgi birikimimizi aktarıyoruz hem de öğrencilerin bu yöndeki sorularını yanıtlıyoruz'' dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 17:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?