28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre'de projeksiyon destekli öğretim

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki İMKB Fen Lisesi'nde tüm sınıflarda projeksiyon destekli öğretim yapılıyor.

Cizre İMKB Fen Lisesi teknolojik alt yapısına yenilikler katmaya devam ediyor. Son olarak tüm sınıflara projeksiyon cihazı yerleştiren okul idaresi, derslerin görsel ve işitsel olarak işlenmesi için gerekli donanımı sağladı. Derslerin projeksiyon yardımı ile işlenmesinden tüm öğrenci ve öğretmenler memnun kaldı. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken İMKB Fen Lisesi, başarıları ile de kendinden sık sık söz ettiriyor. Öğrencilerin başarılarında teknik ve teknolojik alt yapının çok önemli olduğunu belirten Okul Müdürü Murat Aydın, "Okul olarak eğitim ve öğretim etkinliklerini dengeli götürmeye gayret ediyoruz. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarıların yanında, ders ve ÖSS başarılarının da olması için okul idaresi ve öğretmenler olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Öğretim faaliyetlerinde eğitim araç-gereçlerinin önemi büyüktür. Öğrencilerimizin etkin bir şekilde öğrenmeleri için tüm sınıflarımıza projeksiyon cihazı koyduk. Öğretmenlerimiz derslerde görüntülü olarak yardımcı materyaller kullanabiliyorlar.

Öğrencilerin öğrenmelerine olumlu katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bu ortamlarda öğretmenlerimizin de zamanı etkin kullanmaları sağlanmıştır. Öğrencilerimizin başarısı için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yaşadığımız çağın bilgi çağı olduğunu ve bilgiye sahip olanın hedeflerini daha kolay gerçekleştirebileceğini en kısa sürede ve en az emekle öğrencilerimizin bilgiye ulaşmalarını sağlamak adına bütün sınıflarımızda bilgisayarlı projeksiyon
destekli eğitim öğretime başlamanın mutluluğunu ve hedeflerimizden birini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktayız" dedi.

İMKB Fen Lisesi biyoloji öğretmeni Selim Duran ise, "Sınıflardaki projeksiyonlar sayesinde anlaşılması zor olan konuları görsel olarak bilgisayardan gösteriyorum. Bazı deneyleri bilgisayardan öğrencilere tekrar tekrar izletme fırsatını buluyorum. Böylelikle öğrenciler konuları daha iyi anlıyorlar" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 11:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Beyhan Özdemir IP: 88.229.50.xxx Tarih : 16.02.2009 17:18:15

Fen lisesinde okumak vardı.....