19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizre'de silah sesleri!

CİZRE'DEKİ 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün başlayan 15 Şubat gerginliğinde polisle gösterici grup arasındaki kovalamaca devam ederken ara sokaklarda süren olaylarda 1994 yılından bu yana ilk defa bir toplumsal olayda silah sesleri yükseldi.

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 11. yıldönümünü protesto eden grup polise taşlarla saldırdı. Bununla yetinmeyen göstericiler havaya ateş etti.

Cizre'deki 15 Şubat olayları Cudi ve Nur Mahallesi'nin ara sokaklarında şiddetli çatışmalara dönüştü. Gösterici gruplar polislerin ana caddelerde aldığı yoğun güvenlik önlemi nedeni ile caddelere çıkamayınca ara sokakları savaş alanına çevirdiler. Nur Mahallesi'nin ara sokaklarında toplanan çok sayıda gösterici izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Polislerin uyarısına rağmen dağılmayan gösterici gruba çevik kuvvet polisleri gaz bombaları ile müdahale etti. Polislerin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan gösterici grup kısa bir süre sonra tekrar toplanmaya ve yasa dışı sloganlar eşliğinde polislere taşlarla saldırmaya başladı. Gösterici gruba karşı savunma pozisyonuna geçen çevik kuvvet polisleri güvenlik tedbiri aldı. Gösterici grubun arasında bulunan bazı kişiler havaya ateş edince polis gösterici grubu dağıtmakta gecikmedi. Bunun üzerine olaya Özel Harekat Şubesi timleri de müdahale etti. Çevik kuvvet ekipleri olayların sürdüğü sokaktan çekilirken yerini özel harekat timlerine bıraktı. Özel timler göstericilere karşı Nur Mahallesi'nde geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Cizre'de 1994 yılından bu yana birçok yasa dışı olay yaşanmasına rağmen güvenlik güçlerine o tarihten bu yana hiç silah sıkılmamıştı.

CİZRE'DEKİ 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
CİZRE'DEKİ 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
CİZRE'DEKİ 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
CİZRE'DEKİ 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
CİZRE'DEKİ 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 15:48:00
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 23:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?