28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre'de trafik kazası: 2 yaralı

Cizre ilçesinde bir araç tarafından sıkıştırıldığı iddia edilen ambulansın yan yatması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, kaza, Cizre-Şırnak karayolunun 10. kilometresinde meydana geldi. İ.S. yönetimindeki 73 FD 736 plakalı ambulans Güçlükonak'tan dönerken Kurtuluş köyü mevkiinde plakası belirlenemeyen bir aracın sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybedip yan yattı. Yan yatan ambulanstan kendi imkanları ile çıkan sürücü ve sağlık personeli hemen olayı jandarma ve polise bildirdi. Kaza yerine gelen trafik polisleri ikinci bir kazanın yaşanmaması için Cizre-Şırnak karayolunu kontrollü bir şekilde trafiğe kapattı. Kazayı duyan Cizre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ümran Seyda hemen olay yerine geldi ve kaza ilgili bilgi aldı. Kazayla ilgili bir açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Ümran Seyda, "Saat 03.30 sıralarında hastanemizde hayatını kaybeden bir hastayı hasta yakınlarının büyük ricası üzerine ambulansla Güçlükonak ilçesine gönderdik. Ambulansın dönüşü sırasında bir aracın ambulansı sıkıştırması üzerine ambulans yan yattı. Ancak ölen ve ciddi yaralanmanın olmaması bizi sevindirdi.

Ambulansta ise büyük çapta maddi hasar oldu" diye konuştu.

Ambulansın yan yattığı kaza sonrası hafif şekilde yaralanan ambulans şoförü İ.S. ve sağlık görevlisi H.K. Cizre Devlet Hastanesi'nden gelen başka bir ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası yaklaşık bir saat trafiğe kapan Cizre-Şırnak karayolu kaza geçiren ambulansın yoldan kaldırılması ile trafik polisleri tarafından tekrar ulaşıma açılırken kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 11:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?