28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizre'de yetiştirme sınıfları açıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde okula gitmeyen öğrencilerin eğitime kazandırılması amacıyla yetiştirme sınıfları açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamındaki yetiştirme sınıflarında, okula gitmeyen öğrencilerin gelecek eğitim ve öğretim döneminde okula kayıt yapmaları amaçlanıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl uygulamaya soktuğu ve Şırnak Valiliği'nin de desteklediği proje kapsamında ilköğretim okulları bünyesinde yetiştirici sınıflar açılıp hiç okula gitmeyen öğrencilerin okula gitmesi sağlanıyor. Cizre Menderes İlköğretim Okulu'nda açılan yetiştirici sınıfta eğitim gören ve ilk defa okula giden 12 öğrenci kursun sonunda proje kapsamındaki diğer programlara tabi tutulurak gelecek eğitim ve öğretim döneminde okula kayıt yapmaları sağlanacak. Menderes İlköğretim Okulu bünyesinde açılan yetiştirme sınıfı ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Gümüş şunları söyledi: 

''Okulumuz bünyesinde 10-14 yaş gurubundan olup okula kayıtları olmayan çocuklara yönelik Yetiştirici Sınıf (YSÖF) 1-3/A programı dahilinde 12 kişilik sınıfımız bulunuyor. Bu program Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece bu yıl uygulamaya koyduğu bir projedir. Bu proje kapsamında yetiştirici sınıfa gelen öğrencilerimizin okuma yazmaları olmadığından 1-3/A kursu kapsamına alındılar. Haftaya tamamlanacak olan kursumuzda eğitim gören öğrencilerimiz daha sonra okuma ve yazmaya geçecekler. Yetişkinlere vereceğimiz 1-B ve 4-5 programlarıyla onların seneye 6. sınıfa kayıt olmalarına fırsat vermiş olacağız." 

Yetiştirici sınıf sayesinde ilk defa okulla tanışan öğrenciler ise kendilerine bu fırsatı veren Şırnak Valisi Ali Yerlikaya ve okul yönetimine teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:23:38
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 15:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?