28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cizreli çocuklar park istiyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde çocuk oyun parklarının olmaması nedeni ile çocuklar belediyenin Dicle Nehri kenarında kurmuş olduğu spor aletlerinde oynayarak eğlenmeye çalışıyor.

Okulların tatil olması ile birlikte Cizre'deki cadde ve sokak araları çocukların sesleri ve çocuklarla cıvıl cıvıl olurken oynayabilecekleri bir oyun parklarının olmaması ise onların farklı ve tehlikeli alanlarda vakitlerini geçirmelerine neden oluyor. Nüfusu 100 bini geçen Cizre'de daha önce birkaç oyun parkı kurulmuştu.

Ancak bu oyun parklarının çocukların ihtiyacını karşılayacak düzeyde olmamasından dolayı çocuklar, Dicle Nehri kenarındaki parklarda belediye tarafından vatandaşların sabah sporu yapması için kurulan spor aletlerinde oynayarak zamanlarını geçirmeye çalışıyorlar.

Cizreliler, çocukların rahatça ve istedikleri zaman sokaktaki oyun parklarında oynamaları için yetkililerden oyun parkları yapılmasını istediklerini ve kurulacak oyun parkları sayesinde çocuklarının kötü alışkanlıklardan uzak duracaklarını ifade edip yetkilileri bu konuda sağduyulu olmaya davet ettiklerini dile getirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 13:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?