19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cizre'li öğrencilerin başarısı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Fen liseleri arasında Türkiye genelinde düzenlenen sınavda dereceye giren İMKB Fen Lisesi öğrencilerine Kaymakam Cihan Demirhan tarafından ödül verildi.

Seviye dergisinin Türkiye genelindeki Fen Liseleri arasında düzenlediği "Fen Liseleri Yarışıyor" projesi kapsamında yapılan sınavda Cizre İMKB Fen Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza atmışlardı. Sınavda İMKB Fen Lisesi genel başarı sıralamasında; on birinci sınıflarda 15., 10'uncu sınıflarda 16., dokuzuncu sınıflarda 21. olurken, bireysel değerlendirmede de Abdulgafar Ergin 11. sınıflarda 38., Velat Kurt 10. sınıflarda 34., Zahide Güzen 9. sınıflarda 107. olmayı başardı.

Elde edilen bu başarıdan sonra dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek amacı ile İMKB Fen Lisesi'nde bir tören düzenlendi. Törene Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, Emniyet Müdürü Atalay Bahar, Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, Okul Müdürü Murat Aydın, Okul Aile Birliği yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Demirhan ''Öncelikli olarak bugün burada olmamıza vesile olan ve bizlerin gurur kaynağı olan öğrencilere teşekkür eder başarılarının devamını dilerim. Bu çocuklarımız bu öğrencilerimiz elde ettikleri başarı ile hem okuldaki arkadaşlarına hem de il genelinde eğitimlerine devam eden öğrenciler için büyük bir örnek teşkil edip onlara azimli bir şekilde çalışarak başarının kaçınılmaz olduğunu ortaya koymuş oldular. Umarım bu başarıları daha büyük başarılarla perçinlenmesini arzu ederim. Öğrencilerimizden daha büyük başarılar bekliyorum'' dedi.

İMKB Fen Lisesi'nin kuruluşundan bu yana geçen sürede okuldaki etkinlikleri ve okulu tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Demirhan, Emniyet Müdürü Bahar, Milli Eğitim Müdürü Gören, dersane müdürleri verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?