19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Çocukların polis sevgisi

Güneydoğu Anadolu'da terör örgütünün kışkırtmaları ile son günlerde yaşanan sokak eylemlerinde polislere taş atan çocukların aksine Şırnak'taki minik öğrenciler polis amcalarını ve ablalarını ziyaret etti. 'Polis-Öğrenci El ele' kampanyası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette resmi polis araçlarına binen çocuklar megafonla polis olmak istediklerini haykırdı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri öğretmenleri Emel Yiğit ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ettiler. İlk olarak Emniyet Müdürü Nusret Kapaklıkaya'yı makamında ziyaret eden küçük öğrenciler, Kapaklıkaya'yı soru yağmuruna tuttu. Son günlerde gerek görsel gerek yazılı basında yaşıtlarının polislere taş attıklarını gören çocukların Kapaklıkaya'ya soruları da ilginç oldu. Minik öğrencilerden biri, "Polis amca çocuklar size neden taş atıyorlar. Oysa siz çok iyisiniz bizi kötülüklerden koruyorsunuz. Dışarıda gördüğümüz bütün polis amcalarımız bize çok iyi davranıyorlar. Ama çocuklar sizlere taş attılar, biz o görüntüleri görünce çok üzüldük. Buraya geldik polis amcalarımızı gördük ve çok güzel polis ablalarımızı gördük bize çok iyi davrandılar. Polis amca, biz okula gittiğimizde hepsini arkadaşlarımıza anlatacağız. Biz sizleri seviyoruz size kimse taş atmasın" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Nusret Kapaklıkaya, "Çocuklar, hepimizin sizin gibi çocukları var biz çocukları çok seviyoruz, çünkü sizler geleceğimizsiniz. O taş atan arkadaşlarınız da bizim çocuklarımız ama onlara taş atmalarının kötü olduğunu anlatmamız gerek. Okullarında eğitimlerine önem vermeleri gerektiğini anlatmamız gerek. Taş atmanın kötü bir şey olduğunu sizler de buradan gittikten sonra anlatırsınız. Çünkü sizler okuyarak gelecekte birer polis, öğretmen, doktor hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Çocuklar daha sonra Emniyet Müdürlüğü'nün tüm birimlerini gezdiler. Gezmeye başlamadan önce miniklerin nezarethaneyi de gezmek istemeleri üzerine Emniyet Müdürü Kapaklıkaya, ''Çocuklar orası kötü bir yer bence ne şimdi ne de hayatınız boyunca görmeyin'' cevabını verdi.

Çocuklar birimleri gezdikten sonra Emniyet Müdürü Kapaklıkaya ve polis memurları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocukların vedalaşmadan önce Kapaklıkaya'dan son bir istekleri oldu. Evde oyuncak olarak kullandıkları polis arabalarının gerçeğini merak ettiklerini belirten çocuklar ekip otolarına binmek istediler. Kapaklıkaya miniklerin bu isteklerini geri çevirmeyerek araçların kapılarını çocuklara açtırdı. Ve çocuklar bu hayallerini de gerçekleştirmiş oldular. Çocuklar araç içinde bulunan megafondan, "Polis amca sizleri çok seviyoruz, biz de polis olmak İstiyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 13:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?