28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Çöp konteynırları yer altına indi

SİLOPİ BELEDİYESİ'NİN ÇÖPKON SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ

Şırnak'ın Silopi Belediyesi "Sağlıklı bir toplum için temiz bir çevre" sloganı ile çöp konteynırlarını yer altına indirerek yer altı çöp sistemiyle (ÇÖPKON) hizmet vermeye başladı.

"Sağlıklı bir toplum için temiz bir çevre" şartıyla çalışmalarına devam eden Silopi Belediyesi, Silopi'nin işlek ve merkezi caddelerine yeraltı çöp konteynırları (ÇÖPKON) yerleştirdi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, "Yeraltı çöpkonteynırlerı, Silopi'nin işlek ve merkezi caddelerine yerleştirilmeye başlandı. Ülkemizdeki hızlı nüfus artışı, gelişen sanayileşme, plansız şehirleşme halkın sosyal ve ekonomik durumlarındaki değişikliklere paralel olarak, katı atık üretimindeki artışlar, önemli çevre problemidir. Bu çevre problemlerinden birisi de katı atıklardır. Bu atıkların değerlendirilmesi ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için sağlıklı bir toplum için temiz bir çevre sloganı ile çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu

"ÇÖPKON sistemi sayesinde, atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden toplanması, taşınması, geri kazanım tesislerinde ekonomiye tekrar kazandırılması amaçlanıyor" diyen Başkan Toğurlu, "ÇÖPKON sistemi, çöp atıklarının bünyesinde bulunan sıvı maddelerin sızıntı yolu ile çevreye pis koku ve bakteri yayarak insan sağlığına ve doğaya zarar vermesinin önlenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, çöpü yeraltında depolaması, yeraltının serin olması sayesinde attıkların içerisindeki bakterilerin çoğalmasının yavaşlaması nedeniyle, koku sorunu ortadan kaldırılmaya yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

770 Litre konteynırlarda ortalama çöp ağırlığı 70-100 kg arasında değişirken, ÇÖPKON sistemiyle bu rakamın bin-2 bin kilogram arasında olduğunun altını çizen Toğurlu, "ÇÖPKON yer kazanımında çok ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Gelişmiş şehirlerin ve ülkelerin temizliğe büyük önem verdiklerini görüyoruz. Görünen üst yüzeyi çevreyle uyumludur. Görsel olarak insanlara rahatsızlık vermez, yürüyüş yolunu kapatıp, koku ve mikrop üretmez. Etrafına uyumlu çöp kapakları ile güzel bir şehir mobilyasıdır" diye konuştu.

Başkan Toğurlu, ayrıca vatandaşlardan çöp konteynırlarına sahip çıkılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

SİLOPİ BELEDİYESİ'NİN ÇÖPKON SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ
SİLOPİ BELEDİYESİ'NİN ÇÖPKON SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 12:51:04
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 00:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?