28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Cudi'de operasyon

Cudi Dağı'nda PKK'lı teröristlere karşı sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hem havadan hem de karadan operasyon başlatıldı.

Bir grup teröristin görüldüğü istihbaratı alınması üzerine başlatılan operasyonlar sürerken, bölgeye tanklarında sevkedilmesi dikkat çekti.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak dağlarında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları aralıksız sürerken, sabahın ilk ışıklarından itibaren stratejik noktalara tank sevkiyatı yapıldı. Bu sabah, bir grup teröristin udi Dağı'nda bulunduğu istihbaratı alınması üzerine bölgede hem karadan hem de havadan operasyon başlatıldı. Özel eğitimli komandolar karadan Cudi Dağı'nı abluka altına alırken, havadan da Kobra, Süper Kobra ve Sikorsky helikopterleri keşif uçuşları yapıyor. Şüpheli durumlarda ise helikopterlerden, teröristlerin barınabileceği mağaralara ateş ediliyor.


Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Tank Taburu'ndan da bölgedeki stratejik noktalara sevkiyat yapılıyor. Tanklar, Cudi Dağı'nın eteklerine ve Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Kuzey Irak sınırına naklediliyor. Şırnak'daki Cizre ve Uludere yollarında ise güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Daha önce boş olan mevzilere askerler yerleştirildi. Bölgedeki bu askeri hareketliliğin, Cudi Dağı'ndaki operasyondan kaçıp bölgeye gelebilecek teröristlere karşı olduğu belirtildi.



VAN'DA DA OPERASYON

Van'ın Başkale ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 2 kalaşnikof marka silah ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Güleçler köyünde terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu saptanan S.K. ve S.Y'ye ait evlere gece yarısı operasyon düzenledi.

Evlerde yapılan aramada, terör örgütüne ait 2 kalaşnikof marka piyade tüfeği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bu arada, köydeki operasyonlarına devam eden ekipler, V.Y, A.K, Z.Y, M.Y ile K.Ç'nin ev ve eklentilerinde yaptıkları aramada, yurda İran üzerinden yasa dışı yollarla getirildiği belirlenen 157 ton toz şeker ile 45 ton akaryakıt buldu.

Olayla ilgili gözaltına alınan S.K, S.Y, V.Y, A.K, Z.Y, M.Y. ve K.Ç, jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Söz konusu 7 kişiden S.K. ve S.Y, “terör örgütüne yardım ve yataklık etmek” suçlarından tutuklanırken, 5 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

aa/dha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 13:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?