19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları...

Cumhuriyet'in 83. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Şırnak'ta da coşkuyla kutlandı.
 
Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda sabah saat 10.30'da başladı. Törene, Vali Selahattin Aparı ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Ahmet Yavuz ile eşleri, Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Vali Yardımcısı Mümin Öztürk ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Vali Aparı, Cumhuriyet rejiminin önemine ve birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Milletimizin şeref abidesi olan, gücünü ve kaynağını milletimizin özgür iradesinden alan Cumhuriyetimiz'in 83. yılını birlik ve beraberlik içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük eser, Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan milli mücadele sonucu yakılan bağımsızlık meşalesiyle 29 Ekim 1923'te hedefine ulaşmıştır. Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimiz'i korumak, çağdaş ülke olma hedefine ulaşmak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin en başta gelen görevidir.
Milletçe birlik ve beraberlik içinde oldukça, birbirimize sevgi ve saygıyla kenetlendikçe ülkemiz, dünyanın şerefli bir üyesi olarak varlığını sürdürecektir. İnsan haklarına saygılı, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz'i sonsuza değin yaşatma azmimiz ve kararlılığımız vardır. Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyanın en itibarlı ülkeleri haline getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle, saygıyla anıyoruz. Ne mutlu Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara ve yaşatanlara, Ne mutlu Türküm diyene. Cumhuriyetimiz'in 83. yılı hepinize kutlu olsun" dedi.
 
Halkoyunları, şiirler ve dans gösterileriyle son bulan törenin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçıları Nahide Tokgöz ve Orhan Oral, tarafından bir konser verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2006 Pazar 18:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?