28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Dağda Festival

Beytüşşebap ilçesinde 5. (Kuzu Kırpma) Kültür, Sanat ve Yayla Festivali yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşle başladı.

Yürüyüşe, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP İl Başkanı Selim Bayar, DTP Beytüşşebap İlçe Başkanı Rahmi Ataman, Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, DTP il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütleri, DTP'li bölge belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, yurt içi ve yurt dışında katılımcılar ve 5 bin civarında vatandaş katıldı. Yürüyüş sırasında sarı, kırmızı ve yeşil flamalar taşınırken, sık sık sloganlar atıldı. Ardından rakımı 2 bin 200 metre olan festival alanına ulaşan kitle davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Festival alanın giriş ve çıkışları için kontrol noktaları kurulurken, alana, katılımcıların ihtiyaçlarını gidermeleri için, yiyecek, sağlık ve tuvalet çadırları kuruldu. Ayrıca alanın etrafından korucular, özel harekat timleri ve askerler tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınırken, alanın üzerinde ise, helikopter uçuşları yapıldı. Kadınlar yöreye özgü kıl çadırlarının önünde, geleneksel Kürt yemekleri yaptı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Beytüşşebap Belediyesi Foklor Ekibi sahne aldı. Folklor ekibinin oynadığı yöresel oyunlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Ardından DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP'li belediye başkanları Laleşi yaylasındaki berivanları gezerek ziyaret etti. Ardından Koma Sorxwin, Koma Yekta, Koma Meyaser grupları sahne aldı. Katılımcılar, grubların söylediği şarkılar eşliğinde halaylar çekerek eğlendi. Ayrıca, Kürt diline yönelik asimilasyonu konu alan bir skeç gösterimi de yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?