28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Dağdaki festivalden renkli görüntüler

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen 5. Kuzu Kırpma Kültür, Sanat ve Yayla Festivali'nde, koyun kırpma ve damızlık koç yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

Binlerce kişinin katıldığı festivalde bugün, damızlık koç ve koyun kırpma yarışması yapıldı. Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Ünsal, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Sırtköy Belde Belediye Başkanı Nuri Akman ve Abdulkerim Akbaş adlı vatandaşın jüri üyeliğini yaptığı damızlık koyun yarışmasında Emin Ataman birinci seçildi. Ardından yapılan koyun kırpma yarışmasında da Salih Ataman adlı vatandaş birinci seçildi. Yarışmaların ardından birinci olan ve dereceye giren
yarışmacılara ödüllerini Belediye Başkanları ve Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır verdi.

Daha sonra binlerce kişi davul zurna eşliğinde halay çekerken, Beytüşşebap belediyesi folklor grubunun sahnelediği yöresel oyunlar renkli görüntüler oluşturdu. Yöresel el işleri sergisinin de açıldığı festivalde, KESK tarafından başlatılan "10 bin ağaç için 10 bin imza kampanyası" çerçevesinde çadır kurularak imza toplandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği imza kampanyasında çok sayıda imza toplandı.

Ardından başlayan konserlerle festival alanındaki coşku doruk noktasına ulaştı. İlk sahne alan Hozan Cemal, seslendirdiği parçalar eşliğinde zaman zaman duygulu anlar yaşanırken hareketli parçalarla da kitlesel halaylar çekildi.
Dengbejler divanının kurulduğu festival alanında, yöreye ait stranlar söylendi ve ağıtlar yakıldı. Ardından Koma Amara, Genç-Der müzik grubu, Hozan Ferhat, Koma Bejan, Xemgin Birhat müzik dinletisi sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?