28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Demokratik açılım iftarı

Şırnak'ın Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu tarafından vatandaşlara iftar yemeği verildi.

Grant Otel'de verilen iftar yemeğine, Belediye Başkanı Emin Toğurlu, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Şırnak Barosu Avukatları, Silopi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Heşyar Haşimoğlu, muhtarlar, esnaf ve DTP ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Yemekte konuşan Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Kürtler üzerinde sürekli oyunlar oynandığını belirterek, "Kürtler dilleriyle eğitim görmek istiyor. Kültürüne sahip çıkmak istiyor. Her şeyden önce de kimlikleriyle yaşamak istiyor" diye konuştu.

Toğurlu, Ramazan ayının barış, kardeşlik ve adaleti temsil eden bir ay olduğunu, bölgede yıllarca yaşanan çatışmalı ortamdan etkilendiklerini ifade etti. Demokratik açılım konusuna da değinen ve diyalog sürecinin başlaması ile birçok şey kat edileceğini vurgulayan Toğurlu, herkesimin bu sürece katkı sunması gerektiğini belirtti. Süreci baltalamaya çalışanların bu vebalin altında kalacağı uyarısında bulunan Toğurlu, bölgenin huzura kavuşması ile refah düzeyinin de artacağını ramazan ayında da duaların bu yönlü olacağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 10:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?