28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Depremzede öğrencilere giyim yardımı

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamlığı, Van depremi sonrasında eğitimlerine Silopi'de devam etmek zorunda kalan 2 bin 655 depremzede öğrenciye giyim yardımında bulundu.

Silopi Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyonca ilçe genelinde yaşayan depremzede ailelerin sorunları daha önce tespit edilmişti. Komisyonun hazırladığı rapor doğrultusunda farklı kurumlarla iletişime geçen Silopi Kaymakamlığı depremzede öğrencilere giyim yardımında bulundu. Yardım dağıtımlarına Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları katıldı.

Silopi Yenişehir İlköğretim Okulu'nda yardımları öğrencilere kendi eliyle dağıtan Kaymakam Bünyamin Yıldız, "Burada okuyan depremzede öğrencilerimiz ile ilgili değişik kurumlara yazı ile onlara talep ettiğimiz yardımları dağıtıyoruz. Van'dan depremzede olarak gelen 681 ailenin çocuklarına giysi yardımı yapıyoruz. 10 kişilik bir komisyon ile evlerde tespitler yaptık. Bu tespitler doğrultusunda depremzede olarak buraya gelen arkadaşlarımızın ihtiyaçları varsa onun tespitini yaptık. 2 bin 655 adet giysi yardımı yaptık. Van'dan gelen bütün çocuklarımıza dağıttık. Biz onlara buradan kucak açıyoruz. Umarız bir nebzede olsun katkıda bulunuyoruzdur. Ama biz her zaman afetzedelerimizle beraberiz. Yanlarına gidiyoruz. Ne tür ihtiyaçları varsa halletme yoluna gidiyoruz" dedi.

Kaymakam Bünyamin Yıldız ayrıca depremzede aileler için yaklaşık olarak 400 bin lirayı bulan gıda yardımı yapacaklarını da ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 15:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?