19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Dershane öğrencilerine konferans

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dershanede eğitim görecek olan öğrencilere yönelik bilgilendirme konferansı düzenledi.

Silopi Koç İlköğretim Okulu Konferans salonunda düzenlenen toplantıya ilçe merkezinde bulunan dershane müdürleri, dershanede eğitim görecek olan öğrenciler ve çok sayıda öğretmenin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Silopi ilçe merkezine 312 kontenjan ayrıldığını ifade etti. Silopili dershane öğrencilerine hazırlanan proje hakkında açıklama yapan Bayar, "Şırnak Valiliği Türkiye'de bir ilke imza attı. 2 bin öğrenciye Valilik kanalı ile dershanede eğitim verildiği görülmedi. Şırnak Valisi bir ilki gerçekleştirdi. Maddi durumu düşük olan öğrenciler SYDV başkanlığı tarafından tespit edildi. Geleceğe yönelik yapılan çalışmalar sonuçlandı. ÖSS'ye yönelik hazırlanan projenin genel amacı Şırnak ilimizin ÖSS ve OKS sıralamasında eğitim seviyesini yükseltmek ve maddi durumu düşük olan öğrencilere okuma olanağı verilmesidir" dedi.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, "Bayram tatilinde, hafta sonu tatillerinde bile çalıştık ve bu sonucu elde ettik. Biz yetkililer olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirdik şimdi sıra siz geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizde. Ücretsiz eğitim görecek olan 312 öğrenci, İpekyolu Sur Dershanesi ve Kültür Fen Dershanesine bölüştürüldü. Kayıt işlemleri sonuçlandı. Ancak Silopi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından ikinci bir araştırma yapılacak. Yapılacak araştırma sonucunda maddi durumu yüksek olan öğrenciler listeden çıkarılacak. Bunun yerine beklemekte olan 250 öğrenci yerleştirilecek. Ancak ilçemize verilen 312'lik kontenjan tamamıyla doldurulacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 12:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?